לייעל את הסרטונים לטובת עבודת ה- SEO שלכם

אם עברתם קצת על הבלוג שלנו, אתם כבר מבינים את התועלת שבשימוש בסרטוני וידאו לחוויית הגולש, אבל על התרומה שלהם לקידום האתר במנוע החיפוש של גוגל, עוד לא ממש דיברנו. אז ג'ון מולר, אנליסט בכיר בגוגל, שמידי פעם מוציא סרטונים עם טיפים לקידום האתר בגוגל, כבר דיבר על התועלת של סרטונים לקידום ביוטיוב וגוגל בכלל מעודדים שימוש במדיום הוידאו כל הזמן. גוגל כמנוע חיפוש מעוניין לספק לגולש תמיד את התוצאות הטובות ביותר. האפשרות להציע תוצאת וידאו, חשובה מאוד, כי יש לא מעט גולשים היום שמעדיפים לקבל את התשובה בצורת סרטון, שלא מצריך קריאה. שימו לב ע"פ SemRush כיצד בישראל עלתה כמות הכניסות ליוטיוב מתחילת2017 ועד היום. 

איפה סרטונים יכולים להופיע בגוגל?

גוגל מתחילים להכניס יותר ויותר סרטונים בתוצאות חיפוש וזה רק מתגבר. בארץ אנחנו בעיקר נראה אותם במה שנקרא 'תוצאת 0' (התוצאה הראשונה ביותר)

דוגמת וידאו בתוצאת 0 - וידאו-תג

בתוצאות חיפוש רגילות:

וידאו בתוצאות חיפוש בגוגל - וידאו-תג

וכמובן בטאב של ותוצאות וידאו בגוגל:

וידאו בטאב וידאוז של גודל - וידאו-תג

ולפעמים אפילו בטאב של התמונות בגוגל:

סרטונים בטאב התמונות בגוגל - וידאו-תג

אלה כמובן המיקומים הפופולאריים בארץ, שגוגל מטמיע בהם סרטונים והוא לא מפסיק להפתיע עם מיקומים חדשים. אנחנו יכולים להבין בזה שכשמדברים על קידום ביוטיוב, אנחנו כבר לר מדברים רק על יוטיובף אלא גם על גוגל. מה שעוד חשוב להבהיר זה שברוב המקרים, כאשר התוצאה שלכם מופיעה בגוגל והיא נמצאת בעמוד באתר שלכם, לחיצה על הסרטון תוביל לעמוד באתר, כך שאתם לא רק מעלים את הצפיות בסרטון, אלא גם את התנועה לאתר.

לשפר את ביצועי הוידאו בגוגל

לגוגל יש מס' כלים לזהות ולהבין את הסרטונים שלכם:

 

אז הנה כמה פעולות שאתם יכולים לבצע, כדי לשפר את הסיכויים של הסרטונים שלכם להופיע בגוגל:

  1. ודאו שהסרטונים מפורסמים בצורה מלאה – לפעמים ביוטיוב יש אופציה שנקראת unlisted והמשמעות שלה היא שהסרטון לא יכול להופיע בתוצאות חיפוש, אלא רק למי שמקבל את הלינק אליו. אם אתם משתמשים בפלטפורמה חיצונית לאחסון הסדרטים, ודאו שהגישה לסרטון היא פשוטה ושגם ברמת הקוד קל לקרוא את הטמעת הסרטון. בנוסף ודאו שבאתר אין שום חסימה של קובץ הרובוטס טקסט על עמוד הסרטון או הסרטון עצמו.
  2. השתמשו בסכמת נתונים מובנים – זה יעזור לגוגל להבין יותר טוב את הסרטון. סכמה כזו מאפשרת לכם להכניס טקסט כמו תיאור הסרטון, זמן הסרטון, תמונת thumbnail ועוד
  3. ודאו שאתם משתמשים בתמונת Thumbnail איכותית – בנוסף ודאו שלגוגל תהיה גישה לתמונה זו. 
  4. מפת אתר של הוידאו – מפת אתר וידאו היא מפת אתר עם מידע נוסף על סרטון שמופיע בדפים שלך. יצירת מפת אתר וידאו היא דרך מצוינת לעזור ל- Google למצוא ולהבין את תוכן הווידאו באתר שלך, במיוחד תוכן שנוסף לאחרונה או שאולי לגוגל יהיה קשה לגלות בעזרת מנגנוני הסריקה הרגילים שלהם. 
  5. ודאו שהעמוד לא מצריך פעולות מורכבות מצד הגולש כדי לצפות בו. למשל תוסף  lazy-load לפעמים יכול להקשות על גוגל לסרוק את הסרטון. אם אתם משתמשים ב-Lazy load באתר ויש לכם סרטונים, ודאו שאתם פועלים ע"פ ההנחיות בקישור. גם קוד JAVA SCRIPT מסורבל יכול להוות בעיה לפעמים.
  6. השתמשו בפיצ'רים של וידאו – למשל בעזרת הקוד max-video-preview robots meta tag, תוכלו לאפשר לגוגל להשתמש ב-preview של הסרטון במקום תמות Thumbnail סטטית. זה עוזר מאוד להגדלת ה-CTR. עוד פיצ'ר מומלץ הוא key moments, שמאפשר לגולש לקפוץ מייד לקטע בסרטון שמעניין אותו.