שיווק בוידאו » קידום וידאו » הכל על קידום ממומן ביוטיוב
הכל על פרסום ביוטיוב
לסוכניות דיגיטל וחברות תוכן יוטיוב מציעים גישה למיליוני גולשים בישראל וכ-1.9 מיליארד בעולם בכל חודש ליוטיוב, מה שהופך את יוטיוב למנוע החיפוש השני בגודלו. בקיצור, המון אנשים צופים בסרטונים ביוטיוב וגוגל מדווחים שיש עלייה גדולה בפרסום ממומן של סרטונים בנוסף למודעות הרגילות. לפני שמתחילים לדבר על קידום ממומן ביוטיוב, חשוב להבין, שאם האתר או עמוד הנחיתה שאתם מקדמים לא מאפשר לגולש לבצע את המטרה שלשמה הוא הגיע בקלות, אתם מפספסים את המטרה. גם אם השקעתם בקופירייטר מוכשר במיוחד ובניתם קמפיין מדהים, אם ה-UX בעמוד הנחיתה שלכם או של הלקוח שלכם גרוע, אתם תפסידו כסף ותשאירו לקוחות פוטנציאלים מתוסכלים.
למה פרסום ביוטיוב הוא המקום להתחיל קידום ממומן?
ישנם לא מעט פלטפורמות המאפשרות פרסום בעזרת סרטונים (Vimeo, IGTV, Facebook וכו'), אבל פרסום ביוטיוב הוא בהחלט המקום הטוב ביותר להתחיל איתו. זו הפלטפורמה היחידה שתתן לכם את האפשרות לקידום לשלב המודעות במחיר הכי זול. ברוב סוגי הפרסום הממומן ביוטיוב, משלמים רק אם המשתמשים צפו בלפחות 30 שניות או במקרים שהסרט קצר יותר, אז הגולשים צריכים לצפות בכל הוידאו. זאת אומרת, שאם יש לך סרטון של 30 שניות והגולש דלג עליו לאחר צפייה של 28 שניות, קיבלת פרסום חינם ועכשיו תוכלו לאתר את הצופה בעזרת רימרקטינג (שיווק מחדש לקהל שכבר הגיע אליך). זה לא דבר שאתה מקבל מפיייסבוק. אז זה יהיה מעולה לנסות את הדפרסומות שלך קודם ביוטיוב ואחר כך אפשר להעביר אותם לפלטפורמות אחרות.
מה אנחנו בעצם מציעים?
בוידאו-תג אנחנו מגיעים עם נסיון רב בתחום הפקות הוידאו ולכן אנחנו משלבים בצורה מושלמת פרסום ממומן ביוטיוב, עם הבנה אמיתית לגבי היכולות של כל סרטון. אם צריך נעזור לכם גם בשלב בניית הרעיון והאסטרטגיית הוידאו השיווקית, כך שהכל יעבוד יחד בצורה מושלמת. בפגישה מקדימה ננתח את מטרות הקמפיין ונמצא את המשימות הנכונות לביצוע ברמת הפקת הסרטון ופעולות הקידום הרצויות. ביחד נעזור לכם:
- להגיע לקהל היעד של החברה בצורה יעילה ואפקטיבית
- לייצר טראפיק איכותי לאתר ולנכסים הדיגיטליים האחרים שלכם
- להגדיל את כמות הלידים ועוד.
כמה עולה פרסומת ביוטיוב?
אילו כלים קיימים לצרכי קידום ממומן ביוטיוב?
יש לא מעט אפשרויות לפרסם ביטויוב, ההכי פופולאריות שאני אדבר עליהן עכשיו הם:
- מודעות TrueView In-Stream -מודעות שמופיעות לצופה בזמן שהוא צופה בסרט אחר. המודעה יכולה להופיע לפני הסרטון, אחרי הסרטון או באמצע הסרטון ואחרי 5 שניות מתחילת המודעה יש לגולש אפשרות להחליט אם להמשיך לצפות או לדלג על המודעה. אתם משלמים על צפייה רק אם הצופה צפה ב-30 שניות מהמודעה או בכל הסרטון במקרה של סרטונים קצרים מ- 30 שניות (בגלל זה קוראים להם true view)
מודעות TrueView Discovery – אלה מודעות המופיעות ליד סרטונים רלוונטיים לחיפוש בתוצאות החיפוש. התשלום הוא כאשר הצופה לוחץ על המודעה ומתחיל לצפות בסרטון. זה טוב לשלב המודעות, כשגולשים עדיין מסיירים ומחפשים פתרונות.
מודעות Bumper Ads – התשלום הוא לפי CPM כלומר על כל אלף הופעות. צופה לא יכול לדלג. טוב כשרוצים להגיע לקהל כללי עם מסר ברור ומדוייק שקל לזכור. בגלל שמדובר בפרסומות של 6 שניות, אין טעם לנסות לספר את סיפור החברה, אבל כן מומלץ להשתמש בהם כחלק מקמפיין גדול יותר. אם אתם משתמשים במודעות Bumper כחלק מקמפיין TrueView גדול יותר, השתדלו שהפרסומת תהיה מעניינת מספיק, כדי שהקהל שלכם ירצה לשמוע עוד. בנוסף, זה לא מומלץ לעשות סרטון ארוך ואז ממנו לחתוך ל-6 שניות. תכננו מראש איך אתם רוצים שה-6 שנ' סרטון יראו ותדאגו שזה יהיה כמה שיותר מעניין
Non-skippable video ads – נקראים גם Pre-roll ads, אבל בגלל שהיום אפשר גם להטמיע אותם באמצע או בסוף סרטון קיים, זה כבר לא ממש שם מדוייק. האורך שלהם הוא בין 15-20 שניות. בגלל שלא ניתן לדלג עליהם, מומלץ שיכללו קריאה לפעולה. פשוט לעודד אותם ללחוץ על המודעה כדי לקבל משהו באתר.
אילו סרטונים מתאימים לפרסום ממומן ביוטיוב?
בעצם כל סוג של סרטון יכול לעבוד. השאלה שצריכה להישאל היא מהו סוג התוכן שהקהל שלך ירצה לצרוך ובאיזה שיטת פרסום של יוטיוב, תרצה לפעול. פרסומות קצרות, פרסומות ארוכות, סרטי תדמית, זרטי הסבר וכו'.
אני למשל מאוד מאמין בסרטי הדרכה או מה שנקרא סרטי how to, אבל אני לא ממליץ לפרסם את הסרטים האלו בשיטת in stream ads, כלומר פרסומות שמופיעות לגולשים באמצע או בתחילת סרטון (כפי שלא מעט עושים). אין דבר יותר מעצבן מסרט הדרכה שנדחף לכם באמצע צפייה של סרטון אחר. לכן לסרטונים כאלה אולי מומלץ גם להשתמש בשיטות קידום וידאו אורגני. אז לסרטון שנבחר תהיה השפעה גם על שיטת הפרסום. הנה דוגמא לסרטון פרסומת מקורי, שמשתמש בפורמט של כתבות חשיפה חדשותיים.
האנטומיה של פרסומת יוטיוב אפקטיבית
אז כל חברת דיגיטל או תוכן יודעים שלא משנה אילו כלים יש ברשותכם, קריאייטיב טוב הוא היתרון הבולט של מודעות שעובדות. לכל חברת תוכן או דיגיטל יש חוקים לגבי מה הופך פרסומת יוטיוב לטובה וזה אפילו הגיוני – נוסחאות הופכות את העבודה שלנו ליעילה יותר וזולה יותר, אבל האמת היא שזה בלתי אפשרי לקבוע כמה חוקים שיתאימו לכל המותגים. אין מראה מיוחד שחייב להיות לפרסומת מצליחה. למען האמת, יש אפילו הרבה מקרים בהם פרסומות מצליחות אפילו לא נראות כמו פרסומות. למשל הפרסומת ש- Godaddy עשו בעזרת סדרת סרטוני דוקומנטרי קצרים.מה שכן אפשר לומר בביטחון, ממבט על מותגים שהצליחו יפה עם הפרסום שלהם ביוטיוב, זה שככל שתשתמשו באסטרטגיות יצירתיות יותר, תפיקו יותר מהפרסומות שלכם.
אז הנה האנטומיה שחייבת להיות בכל סרטון יוטיוב פרסומי:
- לתפוס אותם מייד על ההתחלה – כפי שציינוכפי שציינו, חמש השניות הראשונות הם חינם. כלומר אם הגולש לחץ על :דלג” לאחר החמש שניות אתם לא משלמים, אבל הוא גם לא צופה בכם. אם תתפסו אותם מייד, אז הם ימשיכו לצפות, אבל גם אם לא, זו ההזדמנות שלכם להדגיש את המותג שלכם. ככה גם אם הם לא צפו (ואתם לא שילמתם) עדיין חרטתם את המותג בזכרונם. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת זה עם משהו מרגש ופיתיון. ב’פתיון’ אני מתכוון לכך שתציינו על ההתחלה את הצורך שאתם הולכים לענות עליו בסרטון הזה. איך חייו של הגולש.ת ישתנו לאחר הסרטון. חשוב להיות פה כנים ולא להבטיח הבטחות לא מציאותיות.
- מותגיות – שלבו את המותג בצורה טבעית בפרסומת. בנוסף, שדרו אנושיות ונגישות. העבירו לקהל איך אתם יכולים לעזור לו ולמה אתם הכי נכונים למשימה. התמקדו ביתרון של השירות שלכם וזכרו – הם קונים את התוצאה הסופית שלכם.
- יצירת קשר עם הקהל – השתמשו ברגש ובסטוריטלינג כדי להבהיר את הקשר בין המסר שלכם לבעיה שהגולש חווה ושדרו אמינות.
- קריאה לפעולה – הבהירו להםהמודעה צריכה להיות הצעד הראשון לקראת הפעולה הבאה. הבהירו להם בצורה ברורה מה הצעד הבא שהם צריכים לקחת – ללחוץ על הכפתור, להוריד את הספר, להיכנס לאתר…מה שזה לא יהיה-שיהיה ברור ותנו להם סיבה טובה לבצע את הפעולה. אם אתם מרגישים שזה עלול להוזיל קצת את הפרסומת, נסו להיות יצירתיים עם זה.
טיפים ליצירת פרסומות וידאו אפקטיביים
הנה כמה טיפים שיעזרו לכם לייצר סרטונים חזקים, שימכרו כל דבר שתרצו:
- היו ויזואליים – כן. צריך להפעיל פה את הדמיון ולחשוב בצורה יצירתית. מדובר במדיום ויזואלי ואם לא תנצלו אותו כמה שיותר, כל ההשקעה יכולה ללכת לפח. קחו בחשבון שהרבה פעמים הסרטון ינוגן לגולש ב-Mute, כלומר ללא סאונד. הוא צריך לעבוד גם אז.
- השתמשו בקריינות – אבל שתהיה מעניינת וקליטה. לא חופרת! קריינות תעזור לתפוס את תשומת הלב של קהל שלא צופה בסרטון (למשל כשהסרטון בבראוזר אחר והוא רק שומע אותו),
- פשטות – שמרו את הסרטון פשוט, קצר, ישר ולעניין. התמקדו ברעיון אחד ואל תתפזרו
- כותרות ותרגום ברורים – אל תשמתשו בפונטים מסורבלים או קטנים, התוכן צריך להיות קריא וברור גם למי שצופה בסרטון ממסך קטן ואל תשתמשו ביותר מידי טקסט. בעיקר לא בסרטון של 6 שניות.
- התחילו עם טרגוט לקהל הרחב – המחשבה הדיפולטיבית שלנו, היא תמיד להתחיל עם קהל קטן ואז להרחיב, אבלל איך תדעו למה להרחיב? האמת היא שההיפך הוא הנכון. התחילו עם קהל רחב ובדקו איזה קהל מביא את התועלת הכי טובה ואז התחילו לצמצם לפיניתוח הביצועים. כמובן שאם אתם יודעים מי הקהל שלכם בבירור, התחילו איתו.
- לא להילחץ – חכו לפחות 7-10 ימים לפני שאתם עושים שינויים במחיר לצפייה. זה נורמלי שהביצועים יהיו לא יציבים בהתחלה. לרוב לאחר 30 יום אפשר להתחיל לראות התייצבות.
- כרטיס info – הוסיפו כרטיס info לסרטון כדי להוציא ממנו את המקזימוםץ הכרטיס הזה יפנה את הגולשים לסרטון נוסף וככה תרוויחו שניים במחיר של אחד.
איך בעצם מרימים קמפיין וידאו ב-GoogleAds?
אחרי שהגדרנו את הקהל שלנו, העלנו סרטונים, שמביאים ערך אמיתי לגולש, וקישרנו בין חשבון הגוגל אדס לחשבון יוטיוב, אפשר לגשת למערכת ולפתוח קמפיין וידאו. בעקרון התהליך הוא מאוד פשוט והוא די לעקוב צעד אחר צעד:
- בוחרים קמפיין חדש
. מגדירים אותו כקמפיין וידאו
לרוב תבחרו את אחת משתי האופציות הבאות:
- התעניינות ברכישה של מוצר ומותג – אומר שהפרסום שלך יופיע ביוטיוב כשגולשים יהיו במצב של מחקר שוק או קנייה של שירותים/מוצרים. זו הגדרה מומלצת כאשר הכוונה היא לפםנות לקהל שנמצא כבר בשלבי הקנייה של משפך המכירה.
- מודעות למותג ופוטנציאל המכירה – המטרה פה היא להגיע לקהל רחב ככל הניתן במחיר נמוך ככל הניתן. למשל יוטיוברים הרוצים להיחשף לקהל חדש.
הנה סרטון קצר שמסביר את כל התהליך של פתיחת קמפיין צעד אחר צעד.
איך לבדוק את הקמפיין?
- צפיות
- אחוז צפיות לעומת חשיפות
- אחוז צפייה של עד 75% מהסרטון
- זמן צפייה
- מעורבות הקהל (לייקים, שיתופים, תגובות)
Optimization Score לוידאו
גוגל אדס הודיעו לאחרונה שהם מוסיפים את הפיצ'ר של Optimization Score לקמפיינים של video action במטרה למקסם רווחים מהקמפיין. אנחנו יודעים שאם נקשיב לכל המלצה שלהם בצורה אוטומטית, נמצא את עצמנו זורקים כסף רב, לכן חשוב ליידע גם את הלקוחות שלכם על השינוי ולוודא שהם מבינים שלא צריך לבצע כל המלצה.מבנה של קמפיין וידאו ביוטיוב
בכל קמפיין אתה יכול לייצר מספר קבוצות של פרסומות. כל קבוצת פרסומות יכולה להכיל מס' סרטוני יוטיוב. כל קבוצת פרסומת תכיל 2 מאפיינים שישפיעו על כל הפרסומות בקבוצה: טרגוט הקהל וסוג הפרסום. טרגוט הקהל יהיה או לפי מילות חיפוש או לפי מיקומים וסוג הפרסום יכול להיות In-stream או Discovery. ככל שיהיו לכם יותר קבוצות,
איך להגיע לקהל הנכון בזמן הנכון עם פרסום ביוטיוב?
אז כמו שאתם בטח יודעים, גוגל הם הבעלים של יוטיוב, שזה אומר שכדי לפרסם ביוטיוב, אתם צריכים לפתוח חשבון ב-Adwords. אנחנו לא נכנס לאיך לפתוח חשבון בגוגל אדס
אבל אני כן רוצה שתבינו את האפשרויות טרגוט שגוגל אדס נותנים לכם.
אפשרויות הטרגוט הן:
- דמוגרפיה- (Audiance)למשל זכר או נקבה, גיל, הכנסה חודשית וכו'
- תחומי עניין (Interest)
- רשימת תפוצה
- מיקומים (placement)
- נושאים רלוונטים(Topics)
- ומילות מפתח.
אני לא אסקור עכשיו את כל סוגי הטרגוט, אבל צריך לשים לב שחלק מהטרגוטים הם כלליים מאוד ולרוב נועדו להגדלת מודעות יותר מאשר להמרות ולידים. אני כן אתייחס לשלושה מהם בהרחבה:
- הגדרות דמוגרפיות – תתפלאו כמוה גוגל יודע הרבה עליכם, רק מלעקוב אחר מה שאתם מחפשים. כשאני מתחיל קמפיין חדש אני מעדיף להשאיר את האיזור הזה רחב ככל הניתן ורק לאחר שהקפיין צובר תאוצה, אפשר להבין איזה קהל יותר רווחי ואז לצמצם את הטרגוט ספציפית אליו.
- מילות מפתח – מילות מפתח זה הכלי הראשי להגיע ללקוחות שלכם, כי הם עוזרים לכם להיות במקום הנכון ובזמן הנכון. המשמעות של טרגוט עם מילות מפתח היא שהמודעה שלכם תופיע לגולשים לפי מילות החיפוש שהם מכניסים לשורת החיפוש של יוטיוב. חשוב להבין שבמילות מפתח נדרשת תקופה של בדיקות וטסטים. חשוב לנסות מייד בהתחלה כמה שיותר ביטויים במסגרת התקציב, כדי שעם הזמן תלמדו אילו ביטויים מכניסים לכם הכי הרבה כסף.
- מיקומים (placement) – זו צורת הטרגוט, שאני הכי אוהב, כי היא מאפשרת לכם לפרסם בערוצים של אחרים – כולל מתחרים (ועל הדרך, אני ממליץ לכם לוודא בהגדרות הערוץ שלכם, שאתם לא מאפשרים למתחרים שלכם לפרסם בערוץ שלכם)ניתן גם לטרגט לקהל של אתרים ספציפיים, אבל שימו לב! בעבר לגוגל היה כלי שנקרא The display planner שבעזרתו יכולנו לדעת איזה אתרים או ערוצי יוטיוב אחרים ברשימה מאפשרים פרסום בוידאו. היום זה כבר לא ניתן ואם תכניס לרשימה שלא מאפשרים פרסום בוידאו אצלם, גוגל פשוט יתעלמו מהבקשה וילכו לאפשרות הבאה שאתה מציע, ואם אין לך כזאת, הם פשוט יפרסמו אותה בכל מקום שיראה להם לנכון. זאת הטעות שבדרך כלל אני רואה בבדיקות קמפיינים שלקוחות ניסו לנהל לבד.
חשוב לזכור!. פרסום ביוטיוב לא חייב להיות יקר אם יודעים מה עושים ומכיוון שלרובנו אין תקציבי קוקה קולה. כדאי ללמוד איך לפרסם ביוטיוב בצורה יעילה (או להביא איש מקצוע 🙂 )
11 טיפים לניהול קמפיין ממומן ביוטיוב
- השקיעו בעמוד נחיתה – אל תפרסמו סתם לאתר. אם המטרה היא להשיג lead או מכירה, בנו אתר נחיתה שהפרסומת תשלח אליו. ודאו שהכתובת מייל שאליה ה-lead מגיע היא נכונה.
- צרו עמוד נחיתה שעובד. אם גולש הקליק על המודעה ולא השאיר פרטים, אז בעצם בזבזתם כסף (טוב זה לא לגמרי נכון, כי אפשר לחזור אליו בעזרת ריטרגטינג, אבל עדיין צריך להוציא עוד כסף). ודאו שעמוד הנחיתה שלכם עושה את העבודה ואם גולשים הגיעו אליו בעקבות סרטון, צרו סרטו מפורט יותר בעמוד הנחיתה עצמו. אם סרט וידאו זה מה שגרם לגולש לעבור לשלב הבא במשפך במכירה, אז למה לא להמשיך באותה שיטה?
- כשיוצרים קמפיין בגוגל אדס כדאי שהשם שלו יהיה כמה שיותר מדוייק. כדאי להתחיל עם ההצעה (למשל 50 אחוז הנחה), בסוגריים את סוג המודעה (In-stream, In-Display או Bumper) ואז את הקהל
- אליו אנחנו מטרגטים.
- ניתן לתמחר לכל קמפיין תקציב לפי המכשיר בו הגולש צופה. כדאי לבדוק איזה מכשיר מביא את ההמרות הכי טובות ולהשקיע את רוב התקציב שם.
- ניתן להגדיר הגבלה לכמות הפעמים שאותו גולש יראה את אותה פרסומת לפי יום או שבוע.
- כשמסמנים את טווח הגילאים והמין בטרגוט, לא מומלץ לסמן את ה- unknown. גוגל באמת יודעים עלינו המון ואין טעם לסמן את אלה שלא ברורים
- אם אתם מפרסמים דרך In-Display ads, כדאי להשתמש בתמונה מעוצבת אישית, שתכיל גם טקסט ולא אח ת מהתמונות הגנריות שיוטיוב יציעו לכם. זה יגדיל את ה-CTR (אחוז ההקלקות) של הסרטון.
- תמיד תחשבו קודם מה המטרה של קמפיין הוידאו. למי אתם רוצים להגיע? מה הפעולה שאתם רוצים שיעשו? האם זה המרה? האם זה מודעות למוצר חדש? האם זה ליצור קשר מחדש עם לקוח פוטנציאלי שכבר תקשר אתכם? את השאלות האלה צריך לשאול עוד לפני הקריאטיב.
- אם אתם מפרסמים וידאו שמאפשר לגולש לדלג, תדאגו שהמסר שלכם יהיה מייד בהתחלה, כך שגם אם ידלגו המסר עובר.
- חשוב להבין. אתם משלמים על צפייה, אבל לאחר קמפיין מתוכנן היטב ניתן גם לזהות כמה נרשמו לערוץ שלכם מהקמפיין או הוסיפו את הסרטונים שפרסמתם לפלייליסט שלהם וזה חינם.
עוד כמה עניינים טכניים שכדאי לדעת
פרסום ממומן ביוטיוב מצריך גם קצת ידע טכני מתחום העריכה. אלה הפורמטים להעלאת סרטונים שיוטיוב מקבל:
- MOV
- MPEG4
- MP4
- AVI
- WMV
- MPEGPS
- FLV
- 3GPP
- WebM
- DNxHR
- ProRes
- CineForm
- HEVC
קידוד סרטון נכון:
- לאודיו- MP3 או AAC
- לוידאו H.264,MPEG-2 או MPEG-4
רזולוציות נכונות:
- 4:3 או 16:9 ואפשר גם 1:1 להתאמה מירבית לסלולאר
איך אנחנו יכולים לעזור לכם?
בוידאו-תג אנחנו מגיעים עם נסיון רב בתחום הפקות הוידאו ולכן אנחנו משלבים בצורה מושלמת פרסום ממומן ביוטיוב, עם הבנה אמיתית לגבי היכולות של כל סרטון. אם צריך נעזור לכם גם בשלב בניית הרעיון והאסטרטגיית הוידאו השיווקית, כך שהכל יעבוד יחד בצורה מושלמת. בפגישה מקדימה ננתח את מטרות הקמפיין ונמצא את המשימות הנכונות לביצוע ברמת הפקת הסרטון ופעולות הקידום הרצויות. ביחד נעזור לכם:- להגיע לקהל היעד של החברה בצורה יעילה ואפקטיבית
- לייצר טראפיק איכותי לאתר ולנכסים הדיגיטליים האחרים שלכם
- להגדיל את כמות הלידים ועוד.