שיווק בוידאו » יצירת סרטון יוטיוב שמוכר
יצירת סרטון פרסומת שעובד ליוטיוב
שוק התוכן הדיגיטלי הופך לצפוף ועם זאת, מחקרים מראים כמות השיתופים דווקא ירדה באחוז אחד. זה לא בגלל שאנשים הפסיקו לשתף, זה בגלל שכמות התוכן עלתה ולא בהכרח תוכן איכותי. זאת גם הסיבה לעלייה בכמות החסימות לפרסומות שגולשים מתקינים. אז איך מסבירים את העלייה בוידאו לקידום עסקים? רגש הולך ונהיה המרכיב הסודי והחשוב בשיווק ואין כלי יותר טוב מוידאו לעורר רגש. במאמר הזה אני אדריך אתכם כיצד לייצר סרטון פרסומת שבאמת יחזיק את הקהל מהשניה הראשונה עד האחרונה וגם ידחוף אותו לפעולה הרצויה. אז בואו נראה איך עושים פרסומת שתגרום ללקוח.ה פוטנציאלי.ת לקנות את המוצר/שירות שלכם.
אז מה זה סרטון פרסומת בדיגיטל?
סרטון פרסומת הוא סרטון קצר לרוב באורך 90 שניות ומטה (כשהכי מומלץ זה 30 שניות) אשר ממותג ע"פ קווי המותג והחברה ומציג את החברה, המוצר או השירות שלה. שיווק וידאו כבר לא פרוייקט יוקרתי השייך רק לחברות הענק. היום כל עסק יכול לפרסם למאות אלפי גולשים באותם שטחי פרסום כמו קוקה קולה. היופי של השנים האחרונות הוא שגם ההפקה עצמה של הסרטון כבר לא חייבת להיות יקרה כמו בעבר.
לפני שנתחיל יש 2 עקרונות שחשוב שתבינו לגבי יצירת סרטוני תדמית ופרסום לעסק:
- אימון יוצר שלמות – חשוב לזכור שוידאו זה עניין של אימון. יכול להיות שבהתחלה יהיה לכם קשה לדבר מול המצלמה וזה יראה מוזר, אבל עם הזמן אתם תצליחו לפתח את הקול האישי שלכם ותמצאו את הצורה שבה הכי נוח לכם להעביר את המסר.
- קביעת מטרה יוצרת הישגים – כמו כל קמפיין שיווקי, גם סרטון פרסומת צריך מטרה. שאלו את עצמכם, מה אתם רוצים שהלקוח הפוטנציאלי יעשה מייד לאחר שהוא רואה את הסרטון שלכם – יבצע רכישה, יוריד משהו, ייצור קשר….ההחלטה הזו תשפיע ישירות על סגנון הוידאו שתעשו.
צעד ראשון – להכיר את הקהל שלכם
הצעד הראשון הוא להבין מי הקהל שלכם ויותר מזה מי האנשים שיצפו בפרסומת שלכם. התנתקו מגישת הפרסום בטלויזיה שמנסה להגיע לכולם. פרסום סרטון ביוטיוב אומר שיש לכם את האפשרות להגיע לקהל היעד שלכם, אז הגדירו אותו טוב ברמה הדמוגרפית, ברמת התחביבים ותחומי ההתעניינות שלו ואפילו ברמת השלב שבו הוא נמצא במשפך המכירה.
חשוב גם שתדעו באיזו רשת חברתית הקהל שלכם נמצא ולהתאים את סרטון הפרסומת אליה. פרסומות המיועדות ליוטיוב ייראו שונה מפרסומות המיועדות לפייסבוק. עוד על ההבדל בין פרסום וידאו בפייסבוק לעומת יוטיוב אפשר לקרוא בבלוג האתר.
איך לתפוס את תשומת לב הקהל מייד בהתחלה?
הבעיה עם קידום ביוטיוב ובפייסבוק היא שהלקוחות הפוטנציאלים שלכם יכולים לדלג עליה ממש בקלות וכשאתם מפריעים להם לצפות בסרטון שהם צופים, הסיכויים שיעשו את זה הם גבוהים. אתם חייבים לתפוס את תשומת הלב שלהם מייד עם ההתחלה וזו הדרך לעשות זאת:
- התחילו את הסרטון בצורה מקורית ומעניינת. הפתיעו אותם או שאלו שאלה שמעסיקה את הגולשים. נסו לסכם להם במשפט אחד, איך החיים שלהם ישתפרו מיד לאחר שיצפו בסרטון שלכם ונסו להיות כמה שיותר ספציפיים.
- מומלץ גם לצלם כמה פתיחים ולעשות A/B testing על כל אחד.
- שימו לב איך אתם מציגים את עצמכם – אנשים שופטים אתכם על השנייה הראשונה, אז הבהירו להם מי אתם לא רק במילים אלא גם בתנועות הגוף שלכם.
- להצהיר על הבעיה של הלקוח הפוטנציאלי ולהבהיר לו למה חשוב לפתור אותה.
למנוע דילוגים
כאמור, האפשרות לדלג על הפרסומת ניתנת מיד עם תחילת הסרטון, לכן חשוב לתפוס את תשומת לבו של הגולש מיד על ההתחלה. חברת ביטוח החיים MassMutual עשתה זאת בכך ששברו את הקיר הרביעי בצורה מתוחכמת ומפתיעה.
שימו לב שהם לא סתם פשוט אמרו לנו "לא לדלג", אלא הגיעו ממקום הפוך, שיוצר אותם יותר אמינים וגם יוצר אצלנו עניין. הם אומרים מייד על ההתחלה "אנחנו הולכים לדבר על נושא מאוד לא נעים" ואז מוצעת לנו האפשרות לדלג.הטריק הפשוט, אך מאוד מתוחכם, הזה הביא לקמפיין 100 אחוזי צפייה.
מה המסר ואיך להעביר אותו?
אחרי שמבינים מי הקהל, יש להבין ולהגדיר את המסר. שמעתם פעם את המושג "המסר הוא המדיום"? זה רלוונטי גם פה. הצורה שתעבירו את המסר מאוד תשפיע על המסר עצמו ובשיווק וידאו דיגיטלי.
התחילו בלהבהיר לגולש את הדחיפות של המסר שלכם. הציעו מייד לגולש.ת את הפתרון שלכם והבהירו לו.ה, למה הם צריכים.ות את זה עכשיו.
אח"כ הציגו במהירות את המוצר/שירות שלכם ואיך הוא יפתור את הבעיות שלהם
סיימו עם קריאה לפעולה והבהירו להם, למה יש לפעול עכשיו.
נסיים עם דוגמא בפרסומת של חברה שאני מאוד אוהב את הפרסומות שלהם. שימו לב כיצד חברת הביטוח AllState “Mayhem מתייחסת לבעיה של הצופה, שהיא יכולה לפתור
מסרטון הפרסומת הזה אנחנו לומדים לא רק איך להתייחס אל הבעיה של הלקוח.ה הפוטנציאלי.ת, אלא גם איך להציג אותה ואתכם בצורה מדוייקת ומיוחדת, כזאת שתשאיר רושם על קהל היעד שלכם.
אז מה אנחנו למדים מזה?
- מצאו את הקול המותגי שלכם. אותנטיות חשובה מאוד פה וזה מתבטא בעקביות במסר
- להשתמש ברגש כדי לעורר מעורבות. צופים מרוגשים הם צופים שהופכים לפעילים. כשחושבים על רגשות, שרוצים להפעיל, חשוב לשים לב לעונה ולטרנדים. כל עונה מעוררת רגש אחר.
כשאתם כותבים את התסריט, אל תסתפקו בדראפט הראשון. עברו עליו כמה פעמים, קבלו עליו פידבקים, וכתבו שוב. חזרו על התהליף הזה 3-4 פעמים, עד שתרגישו שיש לכם תסריט מנצח באמת.
לסיכום
אנשים לא חוסמים פרסומות בגלל שהם שונאים פרסומות. הם חוסמים אותם כי הפרסומות באמת מעצבנות. פרסומות לא שוות כלום אם לא רואים אותם. תדאגו לפתיח מוחץ, תוכן ברור ומהודק וסיום שיביא לפעולה. אם אתם צריכים עזרה או ייעוץ, את ם מוזמנים ליצור איתנו קשר ןנשצח לעזור