שיווק בוידאו » בלוג שיווק וידאו » צילום ורטיקלי
בשנים האחרונות הוידאו הפך לחלק אינטגרלי של כל אסטרטגייה שיווקית. העלייה בשימוש בוידאו מתבטאת בעיקר בעלייה בפופולאריות של פרסום וידאו באינסטגרם. פרסומות ב-stories מאפשרות לכם לקפוץ ישר לראש ה-feed של המשתמשים. הפופולאריות העולה של האינסטגרם (מ-250 מיליון משתמשים ביוני 2017 ועד- 500 מיליון משתמשים בינואר 2109) יחד עם הצורך לתפוס את תשומת הלב של המשתמש בצורה אפקטיבית יצר ז’אנר חדש שנקרא צילום ורטיקלי, שלא השאיר הרבה ברירות לפייסבוק ויוטיוב שגם החלו לאפשר העלאת תכנים בפורמט הזה, שאפשר בהחלט לומר עליו שהוא הטרנד הגדול של 2019
כשהוידאו התחיל את דרכו באינטרנט, הוא התחיל בצילום מאוזן וזה היה הגיוני- המטרה היתה לחקות את מסך הטלויזיה. אך כשהמובייל הגיע, הכל התהפך. מאז הולדת הסמארטפון, החלה המלחמה בין צילום ואטיקלי למאוזן. בשנותיי כעורך וידאו, לא היה דבר ששנאתי יותר מצילומים שנעשו בורטיקל(צילום במאונך). צילום ורטיקלי הוא צילום שמייצר תמונה גבוהה ולא רחבה. כלומר, במקום שהרזולוציה שלו תהיה 16:9 היא תהיה 9:16. מצלמות נועדו לצלם לרוחב. ע”י סיבוב המצלמה לצד, צלמים משיגין צילום מאונך שמגביל את רוחב השדה. מדובר בתופעה שהרגיזה הרבה מאוד עורכי וידאו, כי בסופו של דבר היא גרמה לנו לעבוד יותר קשה, בשביל להסתיר את הפסים השחורים בצדדים. אפילו נעשה סרטון מיוחד בנושא:
ישנם פלטפורמות שצילום מאוזן, עדיין עובד בהם טוב כמו טוויטרף ששם אין בכלל את אפשרות לצפות במאונך ויוטיוב, שהגולשים שלו מוכנים להטות את הסמארטפון שלהם לצורך צפייה בוידאו ארוך.
בעקרון צילום מאוזן ישמש אתכם נכון כאשר תרצו להראות יותר מהרקע של או בצילום נופים. גם מדריכים יכולים לעבוד טוב בפורמט הזה. מה שבטוח הוא שלמרות שאנחנו צריכים להעדיף וידאו מותאם למובייל, אנחנו לא יכולים לזנוח את הצילום המאוזן.
Quibi אומרים שהחזון שלהם הוא לאפשר לכולם לצפות בוידאו ללא אפלייה בין העדפות הצפייה של כאלה מול אחרים. האם תהיה להם השפעה ממשית? זה דבר שנצטרך לחכות כדי לגלות, אבל כבר עכשיו הם הצליחו לגייס כוכבים רבים לשורותיהם כמו סטיבן שפילברג, ביל מארי ועוד, כך שהשפעה בטוח תהיה להם.We're Quibi.
— Quibi (@Quibi) January 10, 2020
We're here.
Join us on this ride and become a Quibi Insider at https://t.co/rkwqMaoOe4. pic.twitter.com/TPq4oRCYPm
לסיכום
השאלה האמיתית היא לא האם להשתמש בצילום ורטיקלי או מאונך. השאלה היא מתי להשתמש בכל אחת מהשיטות. תבדקו באנליטיקס של האתר והרשתות החברתיות שלכם. אם רוב הכניסות שלכם מגיעות מהסלולאר, אתם בהחלט צריכים לשקול להתחיל צילום ורטיקלי לסרטים שלכם. . בכל אופן, לא צריך לדאוג יותר מדי. הצילום הורטיקלי כנראה לא ישתלט על העולם (לפחות לא כל עוד העיניים שלנו ישארו אחת ליד השניה ולא אחת מעל השניה). הקולנוע והטלויזיה ימשיכו להיות פנורמיים, וחשוב לזכור שיחד עם ההתפתחות של הסלולאר, ישנה גם התפתחות המשקפיים הדיגיטאליות או כל המכשירים למציאות מדומה ו-3D, שתמיד ישארו אנכיים.
לורם איפסום דולור סיט אמט, קונסקטורר אדיפיסינג אלית לפרומי בלוף קינץ תתיח לרעח. לת צשחמי צש בליא, מנסוטו צמלח לביקו ננבי, צמוקו בלוקריה.