איך לבצע מחקר מילות מפתח ליוטיוב?

מה זה מחקר מילות מפתח?

מטרתו של מחקר מילים היא למצוא מילות מפתח בגוגל וביוטיוב. כשאנחנו מדברים על קידום בגוגל, מחקרי מילים תופסים כח מרכזי. ובקידום בוידאו, אשר בניגוד לקידום טקסט כתוב, לא ניתן לעדכן ולשנות את התוכן, חשוב שמחקר המילים ייעשה בצורה מעמיקה ביותר עוד לפני הצילומים ואפילו לפני כתיבת התסריט. בקידום וידאו באינטרנט, השלב הראשון חייב להיות חיפוש מילות מפתח, אחרת לא תהיה הרבה תועלת רווחית לסרטון. כמובן שגם בהמשך עבודת הקידום יש לעשות מחקרי מילים במטרה לחזק ולהדק את המחקר הראשוני שנעשה ולהתאים אותו לשינויים בחיפושים.

כל קידום ממומן ביוטיוב דורש לעדכן את הביטויים בהתאם לביצועים. בדוחות של Google Ads יש דו"ח מיוחד של הביטויים ושם תוכלו לראות ממש את הביצועים של כל ביטוי ברמת המחיר לעומת ההמרות והקלקות ותוכלו להבין כמה כל הקלקה או המרה עולה לכם.בגלל זה דרך אגב, לרוב החודש הראשון של הקמפיין הוא החודש החלש ביותר , כי אתם עדיין מכינים את רשימת הביטויים החזקים.  במאמר הזה אני אלמד אתכם איך לבצע מחקר מילים שיעזור לכם לבחור את הביטויים הנכונים ביותר להשגת מטרות העסק בעזרת סרטונים.

איך עושים מחקר מילות מפתח?

יש הרבה כלי מחקר מילות מפתח שמומלץ לעבוד איתם, אבל בגלל שהרוב יקרים מאוד, במאמר הזה אני אתייחס לכלים החינמיים ולכלים שניתן לעשות איתם מחקר מילות מפתח בעברית. מומלץ גם לקרוא את המאמר על פיתוח אסטרטגיית תוכן, כדי ללמוד איך לקבל רעיונות למילות מפתח בחינם.

יש  3 כלים מקצועיים וחינמיים שתמיד מומלץ לעבוד איתם כשמבצעים מחקר מילים לקידום בוידאו:

TubeBuddy הוא הכלי שאני עובד איתו הכי הרבה ולכן אפרט עליו יותר, אבל נתחיל עם האחרים.

כלי מילות מפתח של גוגל (Google Keyword Planner)

תוכלו להגיע ל- Google Keyword Plannerו מחשבון ה- Google Ads שלכם ע"י לחיצה על הכפתור 'כלים' ואז בתפריט שנפתח על 'הכלי לתכנון מילות מפתח'.

איך להגיע לכלי מילות המפתח של גוגל - וידאותג
  1. בתור התחלה אפשר להשתמש בכלי הזה כדי לקבל רעיונות לביטויים נוספים. כל מה שאנחנו צריכים זה לרשום כמה ביטויים כלליים והוא יציע את הכי רלוונטיים לפי חיפושים קיימים של גולשים. ניתן להוריד את הרשימה ל-Google Sheets  או לאקסל. לרוב הכלי יציע יותר מידי ביטויים שחלקם לא יהיו רלוונטים. אפשר או להדק את הביטויים שאתם הכנסתם ולחפש מחדש או פשוט להסיר את אלה שאתם לא אוהבים. 

שני חסרונות לגבי השימוש בכלי:

  1. הוא מתייחס לחיפושים בגוגל ולא ביוטיוב
  2. הוא מתייחס לחיפושים ממומנים ולא אורגניים

עוד חסרון הוא שאם אין לכם קמפיין שרץ הוא יראה לכם הערכות ולא מספרים מדוייקים, אבל עדיין אפשר ללמוד מהמחיר לכל ביטוי את הערך שלו.

נקודה נוספת שחשוב להדגיש, זה שהכלי מתייחס רק לחיפושים בגוגל. זה גם לא ממש חיסרון בגלל שלפעמים סרטונים מופיעים גם בגוגל, אז גם אם אתם עושים קידום ביוטיוב, מחקר מילות מפתח בגוגל זה דבר חשוב.

 

YouTube Autofill (המילוי האוטומטי של יוטיוב)

פשוט נגשים ליוטיוב ורושמים את הביטוי הכללי של הנישה בשורת החיפוש והוא כבר יציע לכם רעיונות ע"פ חיפושים של גולשים.

 

YouTube Autofill

אנחנו יכולים להעתיק את כל הביטויים האלה ואז לבדוק ב-Google Keyword Planner את כמות החיפושים של כל אחת. ניתן לחזור על הפעולה הזו גם עם המנוע של גוגל, אמזון ואפילו בינג.

Keywordtool.io

ב-keywordtool.io פשוט רושמים את הביטוי הראשי בשורת החיפוש שלו והוא מביא לכם המון רעיונות לביטויים נוספים. היופי בכלי הזה לעומת המון אחרים הוא שניתן לעשות את הבדיקה בהתאמה ליוטיוב בלבד. החסרון הוא שבגרסא החינמית אי אפשר לראות את כמות החיפושים של ביטוי, אבל עדיין זה כלי מעולה לקבלת רעיונות ולהבין מה מעניין גולשים. כשאתם עושים קידום ממומן, הכלי הזה יכול להיות מעולה לקבל רעיונות גם לביטויים שליליים (ביטויים שאתם לא מעוניינים שהמודעות שלכם ייתפסו עליהם).

TubeBuddy 

TubeBuddy זה הכלי האהוב עליי ביותר (כמו על רוב מקדמי הסרטונים ביוטיוב). מדובר בפלאגין שמספק המון פיצ'רים יעילים בגרסה החינמית שלו. אם הוידאו לוקח חלק מרכזי בשיווק שלכם, אני מאוד ממליץ לבחור את אחת מגרסאות בתשלום, אבל שוב, הגרסא החינמתי באמת נותנת המון.זה כלי עם כמות אדירה של פיצ'רים, אבל אני כרגע אתייחס רק למחקר מילים.

כל שעליכם לעשות הוא להירשם ולהתקין את Tubebuddy בדפדפן הכרום שלכם. לעבור לדף הבית של YouTube ולהקליד בתיבת החיפוש של YouTube את מילת המפתח שחשבתם להשתמש לסרטון הבא שלך 

לדוגמא, אני מתכנן ליצור סרטון בנושא "איך לקדם סרטונים ביוטיוב", אבל אני רוצה לדעת האם אני יכול להשתמש בנושא כביטוי ראשי לקידום הסרטון. האם הגולשים משתמשים בו בתיבת החיפוש ב- YouTube? האם זו מילת המפתח בעלת נפח החיפוש הגבוה ותחרות נמוכה?

לביצוע מחקר מילות מפתח עם TubeBuddy יש לבצע את הפעולות הבאות:

  • יש לעבור אל YouTube ולהקליד בתיבת החיפוש את הנושא הכללי, למשל "קידום ביוטיוב", ואז ללחוץ על Enter.

בצד ימין אתם תראו את ה- Search Explorer-

TubeBuddy-search Explorer

 

שם יש לשונית הנקראת Related Searches – אלה ביטויים שגולשים ממש משתמשים כשהם מחפשים סרטונים ביוטיוב.

TubeBuddy-Related Search

קצת מתחת יש איזור שנקרא Most Used Tags – שם יש לכם את התגיות שהמתחרים שלכם משתמשים בהם

TubeBuddy- Most Used Tags

עכשיו בחרו את הביטוי שממש מייצג את הסרטון הבא שלכם, אבל המשימה עדיין לא הסתיימה.

כדי לדעת האם הביטוי הזה הוא הנכון ביותר לרוץ איתו בסרטון שלכם, אתם צריכים לבדוק שני דברים חשובים: 

  1. נפח חיפוש של מילות מפתח
  2. תחרות מילות מפתח

אם לביטוי אין מספיק נפח חיפוש אז לא תקבלו צפיות. אם יש לביטוי תחרות גבוהה, יהיה קשה לדרג את הסרטון החדש שלכם בעמוד הראשון. לכן, עליכם לבחור מילות מפתח עם נפח חיפוש טוב ותחרות נמוכה עד בינונית.

ב-  Search Explorer יש 2 אפשרויות:

  1. Keyword Score
  2. Keyword Stats

ה- Keyword Score נותן ציון ל:

  • כמות החיפושים,
  • ממוצע החיפושים בחודש
  • ולתחרות.

 

ולבסוף נותן ציון כללי לכל הביטוי

TubeBuddy- Search Explorer

עכשיו נעבור ללשונית Keyword Stats. 

הלשונית הזו מראה נתונים סטטיסטיים של מילות מפתח, ניתוח קצר של ערוצים וסרטונים בדף עבור מילת המפתח הנתונה. התצוגה שלה מציגה איזה סרטון כולל את רוב הצפיות והכי פחות צפיות בדף החיפוש והוא מראה באיזה ערוץ יש הכי הרבה מנויים והכי פחות מנויים. זה מראה לך כמה סרטונים השתמשו במילת המפתח בכותרת הסרטון, בתיאור ובתגיות.

נתונים סטטיסטיים של מילות מפתח נותנים לכם ניתוח טוב על תוצאות החיפוש הקיימות עבור מילת המפתח הנתונה. למשל, תוכלו לבצע אופטימיזציה של הסרטון על ידי הכללת מילת המפתח בכותרת, בתיאור ובתגיות. 

Tube Buddy Keyword Stat

זהו! כל מה שנותר זה להוציא את הביטויים שבחרתם לתוך אקסל ולהשוות מה הכי מתאים לכם. כפי שאמרתי יש לכלי הזה המון אופציות נוספות (גם בגרסה החינמית) ואני מקווה לכתוב גם על זה מאמר בקרוב. מקווה שזה עזר לכם להבין את התהליך. חשוב לעבור את התהליך על כל ביטוי שאתם חושבים להשתמש בו בסרטון. כפי שאמרתי הכלי של TubeBuddy ממש מומלץ. החיסרון היחידי הוא שיש קצת הגבלות בגרסה החינמית, אבל למי שמתחיל בתחום זה מציע המון.

צור קשר