איך לצלם, לערוך ולפרסם סרטון בטיקטוק?


אם אתם חושבים להתחיל לשלב את טיק טוק במערך השיווקי שלכם, אבל עדיין לא כלכך יודעים, איך לעשות את זה, המאמר הזה בשבילכם. במאמר הזה אלווה אתכן צעד צעד אחר כל השלבים ביצירת סרטון שיווקי בטיקטוק. אבל קודם בואו נבין למה טיקטוק.

סטיסטיקות על טיקטוק נכון ל-2020

  • לאפליקציה יש 800 מיליון משתמשים פעילים ברחבי העולם. זה יותר מכמות המשתמשים של טוויטר ולינקדין.
  • ב-2019 היא נהנתה מיותר מ- 1.5 ביליון הורדות
  • 41% מהמשתמשים בטיקטוק הם בגילאי 16-24
  • זמן השימוש הממוצע בקרב המשתמשים הוא 52 דקות ליום
  • 90% מהמשתמשים של טיקטוק מבקרים בה על בסיס יומי.
אם אתם רוצים להכיר את טיקטוק יותרף לפני שאתם מתחילים, אני ממליץ לקרוא את המדריך השלם על פרסום בטיקטוק
 

 צעד ראשון: לפתוח חשבון

מייד אחרי שאתה מוריד את האפליקציה, אתה יכול להתחיל לסייר בסרטונים, אבל כדי להעלות סרטונים בעצמך, תצטרך לפתוח חשבון. בשביל לפתוח חשבון תצטרכו למסור אי מייל או טלפון והאפליקציה תייצר לך מייד שם משתמש ע"פ אותו מייל או מס' טלפון. כדי לערוך את השם ובכלל את הפרופיל שלכם, לחצו על האייקון בדמות האיש בצד שמאל למטה. הגניסו תמונה, פרטי ביוגרפיה ואפשר גם להכניס קישורים לרשתות החברתיות הנוספות שלכם.
 

צעד שני: להכיר את טיקטוק

לאחר שערכתם את הפרופיל שלכם, הכנסו לפיד שלכם והתחילו לצפות בסרטונים. זה הזמן להתחיל להגיב ולשתף סרטים שאתם אוהבים ולעקוב אחק משתמשים שמעניינים אתכם. ניתן גם לחפש סרטונים או חשבונות ספציפים. הסתכלו על סרטונים מצליחים בתחום שלכם ונסו להבין, מה הסוד שלהם. 

טיפ מקצועי: להיות מקוריים – רוצים עוד עוקבים? תצטרכו להיות מעניינים. אם תעלו את חומרים ממוחזרים, לא תהיו מעניינים ולא רק שלא תרוויחו עוד עוקבים, אפילו תאבדו עוקבים.

צעד שלישי: להתחיל לצלם

מוכנים להעלות סרטון לטיקטוק? פשוט לחצו על כפתור הפלוס בתחתית המסך והמצלמה תיפתח. לפני שתלחצו על כפתור ההקלטה , אתם יכולים להוסיף שיר, כדי שתוכלו לעשות לו  lip-sync, ריקוד או מערכון.

כלים בטיקטוק שכדאי להכיר 

  • Flip – האם אתם רוצים שהמצלמה תצלם מהצד הקדמי או האחרוי שלה?
  • speed – מאפשר האצת העטת מהירות הצילום
  • beauty – כלי AR שמאפשר להחליק את העור ולשפר את מראה העור
  • פילטרים – הפילטרים הוא אחד הכלים המפורסמים של טיקטוק וניתן להכניס אותו גם לאחר ההקלטה. פשוט צריך ללחוץ על כפתור הפילטרים ולהעביר שמאלה לצפייה מקדימה.
  • טיימר – מאפשר ספירה לאחור להקלטה אוטומאטית ובנוסף, ניתן לקבוע מראש את זמן ההקלטה. אם לא תשתמשו בטיימר תצטרכו להשאיר את האצבע שלכם על כפתור ההקלטה, עד שתסיימו אותה.
  • מוסיקה ואפקטים – רוב הסרטונים בטיקטוק מכילים מוסיקה או סאונד אפקט. ישנם לא מעט סרטונים שהפכו לויראלים רק בגלל בחירת מוסיקה נכונה. ע"י לחיצה על הכפתור העליון Add a Sound, ניתן להוסיף מוסיקה או אפקטים של סאונד שילוו את ההקלטה. נסו לשחק ולהינות מהאפקטים. יש המון דרכים לשדרג איתם את הסרטון שלכם והקהל מצפה לזה. נצלו את ספריית המוסיקה הרחבה של טיקטוק בצורה חכמה. כדאי להיות מעודכנים על הלהיטים האחרונים ולהשתמש במוסיקה פופולארית.
  • אפקטים – בטיקטוק יש כמה מאות אפקטים שונים לבחור מהם. ניתן להוסיף חלק מהאפקטים גם לאחר ההקלטה.  כשתלחצו על כפתור האפקטים תראו שורה ענקית של אפקטים בצורת AR ואחרים שפשוט ישנו את הצורה בה הפרצוף שלכם או הסביבה שלכם מוצגים.
כשאתם מוכנים לחצו על כפתור ההקלטה. אפשר להקליט את הסרטון בחלקים או במכה אחת.
 

טיפ מקצועי: מומלץ להקפיד להעלות סרטון כל יום – העוקבים שלכם ירצו לראות אתכם כל יוםץ אם לא תהיו שם בשבילהם ליותר מידי זמן, הם יפסיקו לעקוב אחריכם.

צעד רביעי: עריכת הסרטון

כאמור, אתם יכולים לצלם הכל בשוט אחד או בכמה שוטים. אני אישית ממליץ לפרק את הסרטון לכמה שוטים, כי זה פשוט עושה את הסרטון יותר מעניין. אם צילמתם כמה שוטים, תצטרכו לערוך אותם יחד. לאחר שסיימתם להקליט את כל חלקי הסרטון, לחצו על checkmark  כדי להעביר למצב עריכת וידאו. פה תוכלו להוסיף עוד אפקטים, לסדר את האורכים של השוטים, להוסיף סאונד אפקטסף קריינויות, להגביר או להנמיך ווליום, לשנות את סדר השוטים, להוסיף כותרות ומדבקות על הוידאו ועוד.
 
 

צעד חמישי: לפבלש את הסרטון

כשסיימתם, לחצו על Next ותעברו לעמוד המזכיר מאוד פוסט באינסטגרם, אבל לפני שאתם מפרסמים את הסרטון כדאי להוסיף קצת תוכן על הסרטון שיכלול קצת האשטגים. תדאגו שהתיאור יהיה קצר ורלוונטי לתוכן שאתם מציכים בפועל. כדאי לעודד גם את הגלושים להגיב ולשתף.

הגדירו מי יכול לראות את הסרטון (ציבורי, חברים, פרטי), ובחרו אם לאפשר תצגובות או לא. לחצו על Post והוידאו שלכם משותף עם העולם. מומלץ גם לשתף את הסרטון באינסטגרם שלכם. בגלל שהאורך של סרטוני טיקטוק הוא בדיפולט 15 שניות, הם מושלמים בתור stories באינסטגרם. רק תזכרו לצרף קריאה לעקוב אחריכם בטיקטוק.

צעד שישי: ניתוח הביצועים

אם קראתם את התוכן שלנו על קידום ביוטיוב, ואת המאמרים בבלוג, אתם כבר יודעים שקידום ללא ניתוח ביצועים לא שווה הרבה. אז גם בטיקטוק מודעים לזה ומאפשרים ניתוח ביצועים. ניתוח הביצועים יאפשר לכם לזהות איזורי גדילה וירידה, שיעזור לכם לפתחו את אסטרטגיית התוכן שלכם. כדי לקבל גישה לאנליטיקס של טיקטוק, צריך חשבון pro, שמומלץ מאוד למי שמתכנן לקחת ברצינות את פיתוח החשבון שלו. שלושת האלמנטים שניתן כרגע לעקוב אחריהם זה:
  • צפיות בסרטונים,
  • צפיות בפרופיל
  • וספירת עוקבים בשבוע או בחודש האחרון.
אם למשל תראו עלייה חדה בתאריך מסויים, כדאי לבדוק מה היה שם ולמה דווקא הסרטונים האלה הצליחו כלכך.
 
ניתן גם לנתח דמוגרפית את העוקבים שלכם לפי מין, מדינה, פעילות העוקבים וכו'. זה חשוב מאוד כדי להבין אם אתם פונים באמת לקהל היעד שלכם. ניתן גם לראות את הפעילות של העוקבים שלכם בטיקטוק. הבנה של מתי הקהל שלכם הכי פעיל, תעזור לכם להחליט על הזמן הכי טוב לפרסום. בנוסף, מעקב אחר הסרטונים שהם צופים, יכול לעזור לכם לקבל השראה לגבי הסרטים הבאים שלכם – אליו מוסיקות ואפקטים הם משתמשים? איזה האשטגים הם מטמיעים? ועוד
 

טיפ מקצועי: הישארו מעודכנים לגבי טרנדים והאשטגים – האשטגים וטרנדים הם הכלי הכי טוב לקידום בטיקטוק. זה יקל על משתמשי טיקטוק להגיע אליכם, אז השתמשו בהם.

צרו קשר